در فروردین 1404 در صنف ما چه گذشت؟

مروری بر مهمترین رویدادهای دو صنعت بسته‌بندی و چاپ و صنایع وابسته به آن در فروردین 1404

رضا اسعدی نظرلو

شرکت زاگرس دارو پارسیان مجوز افزایش نرخ فروش ۱۹ قلم محصول خود را دریافت کرد

شرکت دارویی و نهاده‌های زاگرس دارو پارسیان، با سرمایه ثبت شده ۱٬۷۰۰٬۰۰۰ به نماد “دزاگرس” فعالیت می‌کند.

آخرین رویداد شرکت در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ اتفاق افتاده است که پیامدها و مقیاس اثرات مالی آن مشخص نیست. این رویداد به افزایش نرخ فروش داخلی ۱۹ قلم از محصولات تولیدی شرکت برای تعویض هزینه‌های افزایش قیمت مواد اولیه و بسته‌بندی مرتبط مربوط می‌شود. با توجه به بودجه فروش سال ۱۴۰۴، تأثیر افزایش نرخ فروش این محصولات حدود ۸ درصد است.

هرگونه تغییر مهم در موضوع مورد اطلاع، از طریق سامانه کدال به سهامداران اعلام خواهد شد.

افتتاح پروژه‌های جدید در میدان مرکزی میوه و تره‌بار اصفهان

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان از بهره‌برداری پروژه‌های جدید از جمله مجتمع جداسازی و بسته‌بندی میوه، فاز دوم مجتمع صنفی خشکبار و خواروبار و سردخانه یک هزار تنی با هزینه بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

امیرحسین ماه‌آورپور، چهارشنبه ۲۷ فروردین در شصت‌وچهارمین برنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت بهره‌برداری از پروژه‌های جدید سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان شامل مجتمع جداسازی و بسته‌بندی میوه، فاز دوم مجتمع صنفی خشکبار و خواروبار و سردخانه یک هزار تنی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰۰میلیارد تومان اظهار کرد: بازار کوثر دو، بازار کوثر ۱۱، بارانداز ماهی و احداث نیروگاه ۲۰۰ کیلوواتی خورشیدی در میدان، از جمله پروژه‌هایی هستند که تا امروز افتتاح شده‌اند. میدان مرکزی میوه و تره‌بار، دومین میدان بزرگ میوه در کشور از نظر حجم گردش میوه است و با نقش توزیع‌کننده‌ای که دارد، می‌توانیم با افتخار بگوییم که اصفهان اولین شهری محسوب می‌شود که زنجیره ارزش را در میدان میوه و تره‌بار تکمیل کرده است.

وی افزود: در این میدان فرایند خشک کردن میوه و شست‌وشو مکانیزه سبزی در حال اجرا است و سورتینگ و جداسازی مرکبات نیز آماده افتتاح خواهد بود. افتتاح سردخانه‌ امروز با ظرفیت هزار تن جنبه پدافندی دارد که در حوزه بحران نقش به‌سزایی ایفا خواهد کرد. امیدواریم این ظرفیت در آینده به ۱۰ هزار تن برسد و مقدمه‌ای برای حضور سرمایه‌گذاران در این حوزه باشد.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان ادامه داد: پروژه دیگر، افتتاح فاز دوم مجتمع صنفی خشکبار و خواروبار است. فاز اول این مجتمع در دوره چهارم شورای شهر ایده‌پردازی، عملیات کلنگ‌زنی آن آغاز و در ۱۴۰۰ افتتاح شد. فاز دوم ۳۶ واحدی آن در این دوره شورای‌شهر آماده بهره‌برداری است. اواخر سال گذشته اختلاف نظری در نحوه واگذاری این غرفه‌ها بین مدیریت شهری و اتحادیه وجود داشت که در پایان ۱۴۰۰ تفاهمی حاصل شد. امیدواریم رونق این مجموعه از گذشته بیش‌تر و زمینه‌های انتقال و ساماندهی این صنوف از خیابان‌های جهاد و ولیعصر تسریع شود.

ماه‌آورپور بیان کرد: سازمان میادین دهمین پروژه خود را با عنوان باغ ارغوان پیش‌رو دارد که پیشرفت ۷۵ درصدی داشته و امسال افتتاح خواهد شد. پروژه‌هایی در ذهن داریم که برنامه‌ریزی آن‌ها انجام شده است؛ از جمله مجتمع اقتصادی گردشگری با موضوع ساماندهی موتورسیکلت که مقدمات آن انجام شده و بارانداز گوشت و مرغ که جلسات آن با مدیریت جهاد به جمع‌بندی رسیده و عملیات اجرایی نیز آغاز شده است.

وی اضافه کرد: افزایش ظرفیت نیروگاه خورشیدی در میدان تره‌بار، بحث کلینیک خودرویی و مجتمع تجاری این حوزه که در حال طراحی است نیز از دیگر پروژه‌هایی محسوب می‌شود که عملیات کلنگ‌زنی این چند پروژه تا اواسط امسال انجام خواهد شد.

فیلم شفاف با خاصیت نفوذ ناپذیری بالا

نقش بسته‌بندی برای محافظت از محصولات در برابر شرایط محیطی در محصولات بهداشتی، غذایی، نوشیدنی، مواد آرایشی و صنایع دیگر بسیار قابل توجه است. یکی از راهکارهای محافظت از محصول، استفاده از مقاوم‌سازی ساختارهای بسته‌بندی است که اغلب به کمک فیلم‌های متالایز و یا فویل‌های آلومنیوم تامین می‌شود. این فیلم‌ها به خاطر کارکرد حفاظتی‌شان barrier نامیده می‌شوند. مواد barrier متنوعی مانند اتیلن وینیل الکل (EVOH)، پلی وینیلیدن کلراید (PVDC) و سایر موارد به طور گسترده برای نفوذناپذیری در برابر رطوبت، اکسیژن و بو کاربرد دارند. البته این فیلم‌ها علی‌رغم عملکرد خوبی که در سدگری (barrier ) بالا دارند، به دلیل محدودیت دسترسی، هزینه بسیار بالایی دارند و همچنین با دارا بودن ماده شیمیایی مانند کلرین، آلودگی محیط زیست را به همراه دارند.

در سال‌های اخیر فیلم‌های barrier شفاف توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. فیلم‌های barrier به صورت یک دیوار یا سد محافظتی عمل کرده و با کاهش تبادل اکسیژن و بخار آب با محصول درون بسته‌بندی پلیمری، ماندگاری و مدت زمان استفاده از آن محصول را افزایش می‌دهند. فیلم‌های پوشش داده شده با اکسید آلومینیوم، با هزینه کمتر نسبت به EVOH و PVDC و همچنین فرآیند پذیری راحت‌تر، گزینه‌ای مناسب برای تولید محصولات بسته‌بندی با خصوصیات سدگری بالا به شمار می‌آیند.

فیلم آلوکس به عنوان جایگزینی برای لفاف‌های شفاف ضخیمی مانند PVDC یا PVC، طی فرآیند پوشش‌دهی اکسید آلومینیوم در خلاء (با ضخامت پوشش چندین مرتبه نازک‌تر و در محدوده فقط 10 نانومتر)، خواصی مشابه و یا بهتر از پوشش‌‌های نفوذناپذیر پلیمری را ایجاد می‌کند. یک مزیت دیگر فرآیندهای جدید بر پایه خلاء این است که ماده پوشش‌دهی لایه‌های barrier مانند AlOx، برای محیط‌زیست غیر سمی و با محیط‌زیست سازگارتر است.

داروهای تاریخ مصرف گذشته را چه کار کنیم؟

سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به ایام خانه‌تکانی نوروزی روش‌های صحیح امحاء داروهای تاریخ گذشته و یا بلااستفاده را در راستای حفظ سلامت خانواده و جلوگیری از آسیب به محیط زیست تشریح کرد.

راضیه کشاورز با اشاره به اینکه در آستانه سال نو و خانه تکانی ها، درمورد داروهاییی که در منزل نگهداری می شود توصیه هایی ارائه کرد.

وی افزود: داروها باید در شرایط مناسب دمایی که روی بسته بندی آنها قید شده است نگهداری شوند. پایداری دارو در صورت نگهداری در شرایط مناسب دمایی تا پایان تاریخ انقضاء آن است.

سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بعضی داروها طبق بروشور شرکت سازنده پایداری کوتاه تر است، عنوان کرد: در صورت باز شدن این نوع داروها، مدت زمان معینی قابلیت استفاده از آن وجود دارد، هر چند که تاریخ انقضاء آن به پایان نرسیده باشد.

وی تصریح کرد: تاریخ انقضاء انواع داروها معمولا به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها همچنین در انتهای ورقه های آلومینیومی بسته بندی قرص ها کپسول ها بر روی شیشه آمپول و ویالهای تزریقی و در خصوص پمادها و کرم های موضعی بر روی انتهای تیوپ پماد و کرم و یا روی جعبه مقوایی آنها حک شده است، که باید حتما توسط مصرف کننده بررسی شود.

کشاورز گفت: هنگام خانه تکانی داروهایی که تاریخ انقضا آنها فرارسیده است از بسته بندی اصلی خارج کنید و برای جلوگیری از مصرف نابه جای داروهای دور ریخته شده بهتر است قرص ها و کپسول ها را با زباله های تر مانند تفاله چای مخلوط کنید تا ظاهر ناخوشایند آنها مانع مصرف داروها توسط کودکان و … شود.

وی افزود: شربت های تاریخ گذشته (به جز آنتی بیوتیکها) را در فاضلاب خالی کرده و شیشه های آن را دور بریزید. سوسپانسیونهای آنتی بیوتیکها را بعد از گذشت ده روز از مصرفشان داخل سطل زباله بیندازید.

سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو تصریح کرد: قطره های چشمی که از باز شدن درب آن یک ماه گذشته است دیگر استریل نیستند و باید دور ریخته شوند.همچنین آمپول ها و سرنگ های تاریخ گذشته را در کیسه زباله بریزید و معدوم کنید.

وی درمورد داروهایی که تاریخ انقضاء آنها فرا نرسیده است ولی استفاده ای در منزل ندارد، نیز گفت: چنانچه به نحوه معدوم سازی داروی خاصی آگاهی نداشتید از داروساز بخواهید برای شما توضیح دهد همچنین شماره تماس ۱۴۹۰ تلفن گویای مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم است.

بیشتر بخوانید . . .