مروری بر مهمترین رویدادهای دو صنعت بستهبندی و چاپ و صنایع وابسته به آن در فروردین ماه 1403
رضا اسعدی نظرلو
آمادگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای انجام طرحهای تحقیقاتی مورد نیاز کشور در سال جدید
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه امروز قطعا اقتصاد و صنعت مبتنی بر دانش مبنای پیشرفت و توسعه خواهد بود، گفت: امیدوار هستیم در سال ۱۴۰۳ نیز در زمینه تولیدات علمی، همچنین انجام پروژه های تحقیقاتی و صنعتی مورد نیاز کشور گام های بزرگی را برداریم. علیرضا رهایی در پیام نوروزی ضمن تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان به همکاران، اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه گفت: ماه مبارک رمضان ماه خود سازی و تزکیه نفس است امیدوارم همه همکاران از برکات این ماه نهایت بهره را ببرند.
وی در ادامه تصریح کرد: سال ۱۴۰۲ سال پرتلاشی برای دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود، خوشبختانه با تلاش بی وقفه همه اقشار دانشگاهیان صنعتی امیرکبیر موفقیت های بزرگی را کسب کردیم. به طوری که دانشگاه در برخی نظام های رتبه بندی، رتبه اول و در برخی دیگر نیز رتبه دوم را در بین دانشگاه های صنعتی کشور کسب کرد که این موفقیت بزرگی بود. سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در سال گذشته در جهت رفع نیازهای کشور طرح های بزرگی در این دانشگاه باسابقه به انجام رسید و این تلاش همچنان ادامه دارد. من امیدوار هستم که با توجه به ظرفیت های بسیار خوبی که در این دانشگاه موجود است در سال ۱۴۰۳ نیز موفق باشیم و در زمینه تولیدات علمی همچنین انجام پروژه های تحقیقاتی و صنعتی مورد نیاز کشور گام های بزرگی را برداریم.
رهایی ضمن تشکر از زحمات بی وقفه همکاران دانشگاه صنعتی امیرکبیر در روزهای پایان سال، خاطر نشان کرد: از همه افرادی که بی وقفه تلاش کردند تا موقعیت این دانشگاه بزرگ در جایگاه خوبی باقی بماند و صعود کند، قدردانی می کنم و برای همه همکاران آرزوی سلامتی و موفقیت دارم. همچنین برای کشور عزیزمان ایران نیز آرزوی یک جایگاه والا و مهم در سطح دنیا را داریم که با تلاش همه همکاران دانشگاهی در سطح کشور حاصل خواهد شد. استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: امروز قطعا اقتصاد و صنعت مبتنی بر دانش مبنای پیشرفت و توسعه خواهد بود. بنابراین تلاش و کوشش دانشگاهیان در سطح کشور بخصوص دانشگاه صنعتی امیرکبیر مبنای پیشرفت های بزرگ کشور خواهد بود.
مطالبه فعالان صنعت چاپ از مجلس جدید فراتر از تزریق سرمایه و وام است
حمیدرضا طاهری آشتیانی، فعال حوزه چاپ معتقد است؛ حمایت فقط به معنای تزریق سرمایه در گردش و اعطای وام نیست. معتقدم که اصل حمایت، شناسایی گلوگاههای اصلی و حساس در مسیرهای قانونی فعالیت دستاندرکاران این صنعت است. سرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): با برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، فصل طرح مطالبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آغاز شده است؛ مسائلی که بهگفته بسیاری از کارشناسان و فعالان با بهرهمندی از دیدگاه خبرگان و البته بررسی دقیق چالشها، برطرف میشود.
مهمترین تأثیر طرح این مطالبات، ایجاد زمینهای برای آشنایی نمایندگان مجلس با مهمترین مسائل حوزههای مختلف است. بهنظر میرسد با تشکیل کارگروه چاپ، نشر و کاغذ به ریاست معاون اول رئیس جمهور و برنامهریزی برای تأسیس خانه چاپ ایران و تاکید دولت برای ملی شدن این صنعت چاپ، همراهی مجلس شورای اسلامی با فعالان این صنعت در رفع دغدغه آنها از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. رفع مشکلات و دغدغههای صنفی و حرفهای ازجمله مطالبات آنها است. حمیدرضا طاهری آشتیانی، فعال حوزه چاپ در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، به ضرورت استفاده از نظر کارشناسان خبره اشاره و بر رفع موانع کسب و کار و استفاده از مشوقهای صادراتی تاکید کرد.
– بهعنوان یک فعال حوزه چاپ چه انتظاراتی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم دارید؟
توقع من از نمایندگان این است که کارشناسی و ارزیابی دقیقی از مشکلات صنعت چاپ داشته باشند. حمایت فقط به معنای تزریق سرمایه در گردش و اعطای وام نیست. معتقدم که اصل حمایت، شناسایی گلوگاههای اصلی و حساس در مسیرهای قانونی فعالیت دستاندرکاران این صنعت است.
– اصلیترین دغدغهتان چیست؟
بهنظر میرسد یکی از اصلیترین دغدغهها به حوزه واردات کالا و مواد اولیه مربوط میشود؛ مسئله اینجا است که همه اقلام این صنعت با یک اولویت در صف تخصیص ارز قرار نمیگیرند. خیلی از اقلام که در یک گروه کالایی ارزی قرار دارند، نیاز است که بار دیگر کارشناسی شود؛ زیرا برخی از این کالاها از اهمیت ویژهای برخوردار است اما نوع ارزی که دریافت میکنند متفاوت و تأثیری هم که بر بازار پاییندست، دارد، متفاوت است؛ بهعنوان مثال مواد اولیهای که برای صنعت چاپ وارد کشور میشود بهخصوص در حوزه بستهبندی بسیار متفاوت از سایر مواد اولیه است؛ بنابراین با یک نگاه و یک معیار نمیتوان آنها را در مراحل قانونی و بروکراسی اداری دستهبندی کرد، به همین دلیل معتقدم که در این زمینه کارشناسی توسط افراد خبره و حرفهای در این مسایل خیلی مهم است.
strong>- بهعنوان یک فعال حوزه صادرات چه خواسته و مطالبهای از نمایندگان دارید؟
بازار صادرات یکیاز موثرترین حوزهها است و قانونگذاری در این حوزه به کارشناسی دقیق نیاز دارد. ارزیابی ارزش کالا در مبادی خروجی و گمرکات گرفته تا روند برگشت ارز، یکی از نکات مهم در این زمینه است؛ علاوهبراین جوایز صادراتی به فعالان صنعت چاپ تعلق نمیگیرد، آنهم در جایی که محصولی را تولید، یعنی چاپ میکنند و عامل ارتباط کالای داخلی با بازارهای جهانی هستند. نکته من این است که وقتی کالای صادراتی در صنعت غذا و دارو و.. با آنچه در داخل عرضه میشود تفاوتی ندارد، باید توجه ویژهای به حوزه بستهبندی داشت، زیرا زمینه ارسال و پل ارتباطی کالا با دنیا و بازار هدف، بستهبندی است. اما چرا بستهبندی از پرداخت ارزش افزوده و صادرات معاف نمیشود؟ این ارتباط با بستهبندی ایجاد شده و این جایزه همکاری و همراهی بستهبندی با سایر صنایع است.
در این زمینه توصیه میکنم برای اینکه این صنعت از رکود کنونی خارج شود، واحدهای صنعتی که خوب کار میکنند شناسایی شده و محصول صادراتی آنها از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی معاف شوند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید این نکته را در نظر داشته باشند که تفکیک مشکلات این صنعت از سایر صنایع اهمیت دارد و در این زمینه تصویب قوانین با استفاده از نظرات کارشناسان خبره این حوزه میتواند در تصمیمگیریهای کاربردی موثر باشد.
۱۱۴۳ محصول پیش بسته بندی در زنجان نمونه برداری شد
مدیرکل استاندارد استان زنجان گفت: سال گذشته، یک هزار و ۱۴۳ محصول پیش بسته بندی در استان نمونه برداری شد و ۶۱ هزار و ۶۳۵ آزمون کمی بر روی این نمونهها انجام گرفت. مهدی قهرمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ماا افزود: طرح کنترل و پایش وزنی فرآوردههای بستهبندی شده براساس استاندارد ملی ایران بهشماره ۱۶۳۸۱ با عنوان “کمیت فرآورده در بستهبندیها” و همچنین استاندارد ملی ایران بهشماره ۲۱۷۵۹ با عنوان “الزامات برچسبگذاری پیش بستهبندیها” توسط کارشناسان استاندارد با استفاده از تجهیزات و ابزار دقیق انجام میشود.
وی اضافه کرد: اجرای پایش مستمر کمیت کالاهای مورد استفاده عموم در راستای احقاق حقوق شهروندان، جلوگیری از کم فروشی و حذف رواداری در برچسب گذاری محصولات تولیدی صورت می گیرد که در همین راستا، وزن یا حجم محصولات باید به صورت خالص و بدون رواداری بر روی محصولات بستهبندی شده درج شود.
این مسوول ادامه داد: در صورت وجود مغایرت وزنی یا حجمی محصولات بستهبندی شده با کمیت درج شده بر روی بستهبندی محصول، تذکر یا اخطار کتبی جهت اصلاح عدم انطباق در مهلت مقرر به واحدهای تولیدی داده می شود. وی اظهار داشت: پس از اتمام مهلت داده شده دوباره جهت آزمون نمونه های مردودی به واحدهای مذکور مراجعه می شود که در صورت رفع نشدن عدم انطباق، برخورد قانونی لازم از طریق ارجاع پرونده واحد تولیدی به مراجع ذیربط صورت می گیرد.
مدیرکل استاندارد استان زنجان خاطر نشان کرد: شهروندان گرامی برای اطلاع از اصالت و اعتبار محصولات دارای نشان استاندارد درج شده بر روی محصول، به هنگام خرید می توانند کد ۱۰ رقمی ذیل علامت استاندارد روی محصول را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند تا از اصالت کالا مطمئن شوند.
به گفته قهرمانی، مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه موارد عدم انطباق محصولات از طریق سامانه مردم دار به آدرس ۱۵۱۷.inso.gov.ir گزارش دهند.
تشخیص اقلام اصل از تقلبی تنها با اسکن یک بارکد
طبق اعلام مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، تمامی شهروندان میتوانند با «استعلام بارکد کالا» در سوپر اپلیکیشن پی پاد، به تمامی اطلاعات و کاتالوگ محصول مورد نظر دسترسی پیدا کرده و از اصل بودن محصول و تقلبی نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
دسترسی به بانک اطلاتی مرجع مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در سوپر اپلیکیشن پی پادتشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی محصولات همیشه یکی از مهمترین دغدغههای خریداران و دولت بوده است. بهمنظور حل این مشکل و پاسخگویی به نگرانیهای خریداران در زمینه اصالت کالا، مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران با شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد همکاری مشترکی را در این زمینه آغاز کرده است.
در این زمینه تمامی شهروندان میتوانند با «استعلام بارکد کالا» در سوپر اپلیکیشن پی پاد، به تمامی اطلاعات و کاتالوگ محصول مورد نظر مانند وزن، نوع بستهبندی، برند و غیره، دسترسی پیدا کرده و از اصل بودن محصول و تقلبی نبودن آن اطمینان حاصل کنند تا احتمال خرید کالای تقلبی و قاچاق را به صفر برسانند.
مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران بهعنوان یکی از نمایندگیهای سازمان جهانی GS۱ در ایران، از سال ۷۴ فعالیت خود را در زمینه صدور کد و استانداردسازی اطلاعات کالا منطبق با استانداردهای جهانی آغاز کرده و بهعنوان بانک معتبر و مرجع کالا و خدمات توسط شورای عالی انفورماتیک شناخته شده است و اقلامی که اطلاعات آن در این بانک ثبت شده باشد را میتوان اصل شمرد.
در حال حاضر این بانک اطلاعاتی در اختیار تمامی مردم قرار گرفته و تمامی افراد میتوانند تنها با اسکن بارکد محصولات در سوپر اپلیکیشن پی پاد از تمامی اطلاعات، کاتالوگ، مشخصات تامین کننده محصولات بهصورت کاملا به روز و قابل اطمینان مطلع و از اصالت کالای خریداری شده اطمینان حاصل کنند.
تصویب ۳۵ درخواست سرمایهگذاری خارجی در کشور
در نخستین جلسه هیات سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ رخ داد؛
۳۵ درخواست سرمایهگذاری خارجی در دویست و هفتاد و نهمین جلسه هیات سرمایه گذاری خارجی که به عنوان نخستین جلسه این هیات در سال ۱۴۰۳ به شمار میرود، به تصویب رسید.
دویست و هفتاد و نهمین جلسه هیات سرمایه گذاری خارجی در ۲۵ فروردین ماه به ریاست “علی فکری” رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و با حضور اعضای هیات سرمایه گذاری خارجی از جمله سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور خارجه، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون ایران و نمایندگان دستگاههای تخصصی ذیربط از جمله دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نفت و سازمان بورس اوراق بهادار در محل سالن خلیج فارس سازمان سرمایه گذاری برگزار شد.
در این جلسه که به عنوان اولین جلسه هیات سرمایه گذاری خارجی در سال جدید محسوب می شود، تعداد ۳۵ درخواست سرمایه گذاری خارجی از جمله طرح های جدید سرمایه گذاری خارجی و طرحهای افزایش سرمایه گذاری بررسی و تصویب شد که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، رشد چشمگیری داشته است.
طرح های سرمایه گذاری خارجی مصوب در بخش های مختلف اقتصادی از جمله حوزه صنعت، نفت، حمل و نقل، بورس، کشاورزی، بسته بندی وصنایع غذایی، نیروگاه برق، خدمات و از کشورهای مختلف از جمله چین، ترکیه، امارات متحده عربی، افغانستان، هلند، هنگ کنگ، روسیه، پاکستان، آلمان، جزایر ویرجین و ایرانیان مقیم خارج از کشور است.طرح های سرمایه گذاری خارجی مذکور در ۱۳ استان مختلف کشور اجرا می شود.