در اسفندماه 1402 در صنف ما چه گذشت؟

مروری بر مهمترین رویدادهای دو صنعت بسته‌بندی و چاپ و صنایع وابسته به آن در اسفندماه 1402

رضا اسعدی نظرلو

لغو بخشنامه‌های دست و پاگیر سازمان استاندارد در مورد برچسب کالا

هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار طی مصوبه‌ای، چند بخشنامه سازمان استاندارد در مورد چگونگی طراحی برچسب کالا را که موانع و مشکلاتی برای صنایع غذایی و شوینده ایجاد می‌کرد را لغو و تعلیق کرد.

هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار طی مصوبه‌ای، بخشنامه‌های سازمان ملی استاندارد موسوم به “کاربرگ نحوه‌ی کاربرد علامت استاندارد و نشانه‌گذاری بر روی محصولات دارای ارقامی کاربرد علامت استاندارد” که در خصوص رنگ، ابعاد، پیامک اصالت استاندارد و نشانه‌گذاری بر روی محصولات و همچنین بخشنامه‌ای در خصوص اختصاص 70 درصد سطح برچسب به نام و نوع فرآورده را لغو و تعلیق کرد.

طی یک سال گذشته بخشنامه‌هایی درخصوص چگونگی طراحی برچسب کالاهای صنایع غذایی و شوینده صادر کرده بود که مشکلات و هزینه‌های زیادی برای این فعالان ایجاد می‌کرد و خبرگزاری ایلنا نیز در گفت‌وگو با برخی فعالان صنایع غذایی و شوینده به این موضوع پرداخته بود.

این بخشنامه‌ها مورد اعتراض این فعالان اقتصادی بود و پس از نامه‌نگاری، پیگیری و جلسات برخی تشکل‌ها از جمله فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی و انجمن نشان استاندارد، هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار این بخشنامه‌ها را لغو نمود.

متن مصوبه هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌و‌کار از قرار زیر است:

مصوبه‌ی هشتادمین جلسه‌ی هیات مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار

اصلاح دستور العمل سازمان ملی استاندارد

بند‌های 5 (رنگ سبز نشان استاندارد) و 8 (ابعاد نشان استاندارد) و 10 (پیامک اصالت استادارد) دستور العمل موسوم به «کاربرگ نحوه‌ی کاربرد علامت استاندارد و نشانه‌گذاری بر روی محصولات دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد» به شماره‌ی ک/130/213-2 مورخ 20/12/1402 سازمان ملی استاندارد تا زمان اتمام ملزومات بسته‌بندی و موجودی انبار و تا پایان سال 1403 اختیاری می‌شود.

مفاد نامه‌ی شماره‌ی 253555 مورخ 29/9/1401 مدیرکل محترم دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و حلال ملی سازمان ملی استاندارد (در خصوص الزامی بودن سطح اختصاص داده شده به نام و نوع فرآورده به عنوان هویت کالا به میزان حداقل 70 درصد از سطح اختصاص داده شده به نام و علامت تجاری) ابطال می‌گردد.

رونمایی از نان کامل تولیدی صنایع نان خوزستان

سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذاو دارو در حاشیه برگزاری دومین کنگره بین المللی بهداشت و صنایع غذایی، اهداف برگزاری آن را ارائه روش های جدید در ارتقای کیفیت صنایع غذایی و افزایش ارزش غذایی محصولات، بررسی راه های ارتقای کیفیت و سلامت محصولات غذایی عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات بزرگی که امروز در استان خوزستان آغاز شد، تولید نان کامل توسط یکی از تولید کنندگان بزرگ نان صنعتی در کشور بود که یکی از آرزوهای دیرین چند دهه اخیر کشورمان بود که این مهم امروز تحقق یافت.

وی افزود: متاسفانه در سال های گذشته ۲۸ درصد سبوس نان گرفته می شد که ارزش تغذیه ایی، املاح معدنی و ویتامین های نان را می‌ گرفت اما با تلاش‌های فعالان این حوزه، امروز شاهد تولید نان با حداکثر ۵ درصد سبوس‌گیری هستیم که بیشتر ویتامین های گروه بی، کلسیم، آهن، روی و فسفر موجود در سبوس باقی می ماند و نان کاملی برای مصرف کنندگان محسوب می شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه برخی از بیماری های گوارشی ناشی از نقص ویتامین ها و کمبود املاح معدنی در مواد غذایی است، تاکید کرد: نان قوت غالب مردم کشور است و طبعا اگر ارزش تغذیه ای این غذا بالاتر برود اثرات خوبی روی سلامت مردم خواهد داشت.

عمده مشکل حوزه بهداشت تاریخ مصرف مواد غذایی است

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوثر با تأکید بر اینکه عمده مشکل حوزه بهداشت تاریخ مصرف مواد غذایی است، گفت: از رستوران های بین راهی بازرسی و مواد غذایی فاسد جمع آوری میشود.

دکتر مهدی جهانگیر ۲۱ اسفند در گفتگو با ایسنا با اعلام اینکه تاریخ مصرف مواد غذایی عمده مشکل حوزه بهداشت است، افزود: علاوه بر بازدیدهای معمول، در طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان نیز با همکاری دستگاههای مربوط از نانوایی ها، مساجد، اقامتگاهها، آبهای معدنی، رستوران های بین راهی، پمپ بنزین ها، مراکز تفریحی، هتل ها، آب درمانی ها و سایر جهت نحوه رعایت مقررات و استانداردهای بهداشتی بازدیدهایی انجام میشود.

وی ادامه داد: در صورت رعایت نکردن موازین بهداشتی و مشکلات زیرساختی تذکرات و مهلت لازم از سوی کارشناس بهداشت محیط داده میشود و با اتمام فرصت داده شده در صورت رعایت نکردن قوانین بهداشتی با حکم قضایی برخورد می شود.

جهانگیر با بیان اینکه مواد غذایی باید استاندارد سلامت و سیب سبز داشته باشد، اذعان کرد: روزانه یک صد الی دویست کیلو مواد غذایی فاسد جمع آوری میشود و با حضور گروه مربوطه و ضابط قضایی معدوم میشود.

مدیر شبکه بهداشت شهرستان کوثر اظهار کرد: بهورزان در روستاها می توانند از نانوایی ها بازدیدهای دوره ای داشته باشند و عموم شهروندان نیز می توانند گزارش های خود را با شماره تلفن ۱۹۰ در میان بگذارند.

این مقام مسئول بهداشت و درمان شهرستان کوثر بیان کرد: مالکان رستوران ها و غذاخوری ها باید نسبت به نظافت و آراستگی پرسنل خود اقدام نمایند و آزمایش های دوره ای آنان را مد نظر داشته باشند.

ممنوعیت واردات مواد غذایی دارای تولید داخل

رئیس اداره امور فراورده های غذایی و آشامیدنی با منشاء گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: فرآورده های غذایی دارای تولیدات داخل، مجوز واردات نمی گیرند.

محمد علیزاده، در خصوص واردات آدامس قاچاق یا به زعم برخی رسانه‌ها با طعم مرگ، اظهار داشت: از سال ۹۶ تا کنون مجوزی برای واردات محصولات غذایی و آشامیدنی که در کشور تولید می‌شوند و در حد کفایت نیاز بازار را تأمین می‌کنند، صادر نشده است.

وی در توضیح بیشتر گفت: اقلام مذکور حتی در لیست محصولات مجاز وارداتی طبق قوانین و مصوبات مرزنشینی و ملوانی هم نیستند.

علیزاده افزود: واردات محصولاتی از این قبیل، در مناطق آزاد طبق مقررات آن مناطق امکان پذیر است؛ که پس از بررسی و انجام آزمون‌های مربوطه و تأیید سلامت کالا، از سوی مدیریت غذا و دارو مناطق آزاد تأیید مجوز ترخیص و مصرف صادر می‌شود.

وی تاکید کرد: هر نوع وارداتی خارج از مقررات مذکور، قاچاق محسوب می‌شود و در صورت عرضه توسط معاونت بهداشت برخورد می‌شود.

بیشتر بخوانید . . .