مروری بر مهمترین رویدادهای دو صنعت بستهبندی و چاپ و صنایع وابسته به آن در مهرماه 1402
رضا اسعدی نظرلو
پنجمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری برگزار شد
پنجمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و فرآوری در مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب از تاریخ 10 تا 13 مهر ماه 1402 برگزار شد. این نمایشگاه با حضور 120 شرکت و 75 میهمان خارجی از کشورهای مختلف، به مدت چهار روز فعالیت داشت. هدف از برگزاری این نمایشگاه، نفوذ به بازارهای بینالمللی و منطقهای و افزایش سهم صادراتی کشور در حوزه ماشینآلات و خدمات چاپ بود. در این رویداد، تلاش شد تا با توجه به توانمندیهای داخلی و دانش فنی نیروهای متخصص، زمینهسازی برای ورود تکنولوژیهای جدید با حضور مشارکتکنندگان خارجی صورت گیرد.
این نمایشگاه با هدف نفوذ به بازارهای بینالمللی و منطقهای و افزایش سهم صادراتی کشور در حوزه ماشینآلات و خدمات چاپ برگزار گردید¹ با توجه به توانمندیهای داخلی و دانش فنی نیروهای متخصص، این رویداد تلاش داشت تا زمینهسازی برای ورود تکنولوژیهای جدید با حضور مشارکتکنندگان خارجی را فراهم آورد.
نمایشگاه شامل پاویونهای مختلف بود، از جمله بستهبندی انعطافپذیری و پلیمری، ماشینآلات صنعت کارتن، ورق و کاغذ، چاپ دیجیتال عریض پارچه، و ماشینهای اداری. همچنین، صنایع غذایی، نوشیدنیها، صنایع پخت شیرینی و شکلات، دارویی، آرایشی و بهداشتی، صنایع پلاستیک، پلیمر و صنایع وابسته نیز در این نمایشگاه حضور داشتند.
حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد این رویداد گفت: تمام نمایشگاههایی که درزمینه صنعت چاپ فعالیت دارند موردتوجه و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار خواهد گرفت و ما در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی با آنها همکاری کرده و در هرچه بهتر برگزاریشان اهتمام خواهیم داشت؛ ازجمله پنجمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری که دفتر چاپ در سنوات گذشته نیز در کنار متولیان برگزارکننده آن یعنی شرکت برساز رویداد پارس بوده است. نمونه بارز و اوج این همکاری نیز در سال گذشته اتفاق افتاد که با همکاری یکدیگر مجموعه غرفههای برترینهای چاپ در ادوار مختلف جشنواره چاپ در این نمایشگاه برپا شد که اتفاق نیکو و مؤثری بود.
ابراهیمی با بیان اینکه این رویداد در حوزه معرفی توانمندیهای صنعت چاپ در اداور گذشته موفق عمل کرده است، ادامه داد: حضور شرکتها و مجموعههای بزرگ فعال در رستههای مختلف صنعت چاپ بهویژه تولیدکنندگان و ارائهدهندگان مواد اولیه و حتی تولیدکنندگان و ارائهدهندگان ماشینآلات چاپ و بستهبندی در راستای موفقیت هرچه بیشتر نمایشگاه بسیار اهمیت دارد. البته اطلاع دارم که رویکرد برگزارکنندگان هم همین موضوع است اما طبیعتاً هرچه شرکتهای قویتر و بزرگتری در این آوردگاه شرکت کنند هدف همگی ما که معرفی ظرفیتهای نهفته صنعت چاپ کشور است، بهتر صورت خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه صنعت چاپ کشور علیرغم مشکلاتی نظیر فرسودگی ناوگان ماشینآلات، دارای توانمندیهای خوبی است و با همین منوال نیز تولیدات ایران به بالغ بر 17 کشور صادر میشود، بیان داشت: فلسفه برگزاری هر نمایشگاهی معرفی توانمندیها، ظرفیتها و قابلیتهای صنایع است. صادراتی که صورت میگیرد یک نقطه قوت است که میتواند بازدیدکنندگان را تحت تأثیر قرار بدهد؛ بنابراین این هنر برپاکننده نمایشگاه است که شرکتهای بزرگ و قوی را بهمنظور غرفهگذاری جذب کند. خوشبختانه این ظرفیت در میان برگزارکنندگان این نمایشگاه وجود دارد که در گذشته هم شاهد آن بودهایم. البته صرف معرفی این توانمندیها بدون حضور بازدیدکنندگان خارجی نمیتواند موفقیتی حاصل کند و این نکتهای کلیدی است که باید توجه برگزارکنندگان را جلب کند. در نهایت امیدوارم شاهد حضور هرچه بیشتر مهمانان خارجی در حوزه بینالملل نمایشگاه باشیم تا بتوانیم در زمینه صادرات، خدمات بیشتری در حوزه چاپ ارائه کنیم.
حضور انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآوردههای سلولزی در نمایشگاه شهر آفتاب
حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و فرآوردههای سلولزی گفت: ما امسال برای اولین بار است که در این رویداد شرکت کرده ایم اما آنچه مسلم است این نمایشگاه و رویدادهایی شبیه به آن میتوانند به زنجیره صنعت چاپ، بستهبندی و سلولزی کشور کمک کنند؛ به این معنا که کل این زنجیره میتوانند در چنین رویدادهایی با هم آشنا شوند که در نهایت این آشنایی منجر به ارتقای صنایع مختلف این زنجیره خواهد شد.
وی ادامه داد: بنده دیدار و گفتوگویی با رئیس این نمایشگاه داشتم که طی آن قرائت ایشان از اهداف نمایشگاه ما را مجاب به شرکت در این رویداد کرد. تعامل با زنجیره صنایع چاپ، بستهبندی، کاغذ، کارتن، مقوا و سلولزی بهمنظور تأمین نیازهایشان و کمک به رشد این صنایع مهمترین برنامه انجمن برای حضور در پنجمین نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری IPAP و pacprocess، است. درواقع این رویداد میتواند بهعنوان یک هماهنگکننده میان زنجیره تولید عمل کرده تا تولیدکنندگان، تأمینکنندگان و مصرفکنندگان با یکدیگر تعامل بهتری داشته باشند.
میرباقری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با شناختی که بنده از توانمندیهای مسئولان این نمایشگاه پیدا کردهام معتقدم که نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری IPAP و pacprocess، آینده روشنی خواهد داشت؛ البته مقایسه این رویداد با نمایشگاههایی که دارای سبقهای طولانیتری هستند اشتباه است اما ابتکارات و نوآوریهایی که مسئولان این نمایشگاه میتوانند در عرصه بینالملل داشته باشند میتواند وجه تمایز آن نسبت به رویدادهای مشابه باشد.